Tasmania - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mark Lohues - WaarBenJij.nu Tasmania - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mark Lohues - WaarBenJij.nu

Tasmania

Door: Roos

Blijf op de hoogte en volg Mark

14 Januari 2010 | Australië, Sydney

Dag sneeuw gangsters!

Al bijna ingesneeuwd? Hoorde dat de voorraad zout al op is in Nederland? Voor ons onvoorstelbaar.
Melbourne – 4januari. Bij ons is de sneeuw erg ver van onze bed show. Wij moeten ons vermaken met een graadje of 30. Ook niet verkeerd hoor!!
Oke, wat hebben we gedaan in Melbourne? Nou eigenlijk niet zo heel veel. Beetje rondgelopen, geshopt, de hoogste toren beklommen en lekker geluierd in het park. ’s Avonds heerlijk gegeten in 1 van de nepalese restaurantjes. De eerste 2 nachten sliepen we op de camping iets buiten het centrum. Dus de trein maar gepakt naar het centrum. Waar we Frank en Marcel ook nog even hebben ontmoet. In Melbourne zou een restaurantje a la snackbar zijn die Hollandse kroketten en frikadellen (hagelslag, beschuit e.d.) verkochten! Frank en marcel waren daar maandje geleden nog geweest! Nou daar moesten wij natuurlijk ook heen! Want na 3 weken hadden we wel zin in zo’n hap. Wij zoeken en zoeken bleek die tent inmiddels failliet te zijn, damn….
Na een heerlijk nachtje slapen in een hostel was het voor ons weer vroeg dag.
De zon is hier trouwens om uur of 5 al op, maar gelukkig konden we toen nog wel even blijven liggen. Wel moesten we op tijd bij de boot zijn aangezien die om 9uur naar Tasmanie vertrok.
Eenmaal mooi op tijd op de boot was het voor ons alleen nog maar wachten en wachten.
9 uur om precies te zijn. Ach uiteindelijk wel prima vermaakt op de boot.
Uiteindelijk nog een heel verslavend spel gevonden in de game room (gelukkig aan het eind van de rit). Helemaal verkeerd natuurlijk, elke keer weer een dollar kwijt.
Op Tasmanie hebben we een hele rondreis gemaakt. De 1e dag hebben we een zeer mooie grot bezocht. ’s Middags zijn we naar de Cataract Gorge geweest. Heel eind door de kloof gelopen. Mark is terug door het water gegaan (zwemmend/klouterend). Nou dat was afzien! Blaren! Tja ik had wel door hoelang die kloof was en begon daar daarom ook maar niet aan, maar Mark dacht het wel even te kunnen doen! Nou toen ik lopend terug was, heb ik minstens nog een uur moeten wachten op meneer. Hij kwam gebroken beneden. ‘’Dit was eenmalig’’ zei hij, ‘’maar wel super mooi’’.
Dag 2 zijn we naar Wyneglass bay gegaan. Een nationalpark waar het veel te lang lopen was voor een mooi strand. Wel een super mooi uitzicht van boven maar strand was beneden niet zo bijzonder als dat het er van bovenaf uitzag.
De 3e dag zijn we naar
een Zoo geweest voor de Tasmania devil, apart beest. ’s Middags nog bij Port Arthur geweest. Dit was het britse strafkolonie uit 18nogwat. Een stukje geschiedenis van 200 jaar oud waar de aussies trots op zijn, in europa hebben we tenminste echte historie!!!
De 4e dag zijn we Hobart (hoofdstad van Tasmanie) even ingeweest hier ook maar even reserve sleutels bij laten maken van de auto aangezien mark ze alweer kwijt was! Maar wat vond mark de dag later terug in zijn tas?? Ja je raad het al, de reserve sleutels!! De 3e versie sleutels gaan nu maar mee naar Nederland als souvernir ;) Die middag hebben we een skywalk in Geeveston gemaakt. Dit is een boswandelijk op 20 a30 meter hoogte, tussen de oer oude bomen. Was wel apart. Maar of het de afstand en het geld waard was? Nee. Die avond kwamen we op een zeer mooi strandje terecht, tentje neer gezet en uiteindelijk heerlijk geslapen. Iets wat ik altijd nog eens wilde doen.
Volgende dag de tent uit, blijkt dat het water ons op nog geen 2 meter heeft genaderd. We waren al gewaarschuwd, maar dan toch nog lekker eigenwijs. Gelukkig hebben we een luchtbed dus droog blijven we toch wel.
Die morgen hadden we gelijk al een uur verspilt. Na 30 km gereden te hebben zegt het vergeetmenietje opeens: ‘’ waar zijn mijn slippers?’’ tja alsof ik dat weet, hhaha! Had meneer zijn slippers op het strand laten staan.
Wij dus weer heeeleemaaaal terug! Zucht steun en kreun. Als zijn hoofd toch ook niet vast zat……
Deze dag uiteindelijk veel km gemaakt door de Cradle Mountains naar Queenstown. Een erg mooie route waar we onderweg ook nog een mooie waterval hebben gespot.
De laatste dag zijn we naar het meer Dove gereden. Een super mooi meer tussen de bergen (Cradle Mountains). Koud was het wel! Hier hebben we een hele wandeling gemaakt. Een berg beklommen van 1224 meter waar we naar een hele klim een erg mooi uitzicht troffen.
Dit gebied is erg mooi voor wandelaars. Er is een overlandtrack van 80 km waar je 6 – 10 dagen over doet. Voor ons dus niet echt een uitdaging, daarom maar weer verder gereden. Voor de laatste nacht zijn we naar de camping in Latrope gegaan, waar we de eerste nacht ook geslapen hebben.
Het idee was om de volgende morgen voordat de boot zal vertrekken nog even een rondleiding te krijgen over de platypus oftewel het vogelbekdier! (enigste zoogdier in de wereld dat eieren legt, toch bas ;) en alleen in Australië voorkomt)
Na een telefoontje bleek het ook die avond nog te kunnen, wat voor ons nog idealer was.
De rondleiding duurde 2 uur en uiteindelijk tegen zonsondergang, aan het eind van de rondleiding, zagen we de platypus van zeer dichtbij. Grappig, mooi en bijzonder beest.
Nu zitten mark en ik op de boot naar Melbourne dit verhaal te typen en kijken terug op het mooie Tasmanie. Morgen zullen we beginnen met de Great ocean road en rijden zo richting Adelaide en Ayers rock.

Oowja… Een veel gehoorde zin hier is: Hey mate, your lights are still on. Dus wij gelijk maar even startkabels aangeschaft aangezien we al 3 x met een lege accu hebben gestaan (dom) haha.

Voor nu zeggen wij, seeya….

• 14 Januari 2010 - 07:56

Monique:

Goodmorning!!

Leuk verhaal weer. Ook fijn dat Mark iig zichzelf blijft (vergeetmenietje) ;-) Lezen de mensen van je basisschool dit ook?? haha..
    Mooie foto's ook.. Jullie beginnen al een lekker kleurtje te krijgen!

Blijf genieten!

Tot mails!! XX

• 14 Januari 2010 - 08:28

Bas:

Mooi foto's!!

maar MARK... LEER JIJ NU NOOIT??? je was de reserve sleutels ook al eens eerder kwijt ;)

veel plezier nog! (damn, dat tasmanie lijkt me ook super tof!)

xxx (zo weer lekker door de kut kou naar school...)

• 14 Januari 2010 - 09:51

Sebo:

hey Roos en Mark,

de verhalen klinken goed. En sommige komen bekend voor (ik ben iets kwijt). Dat verslavende spelletje heeft mij ook al vele dollars gekost in Amerika, en altijd verlies je op het laatste blokje ;-)

Gister Ben en Biny naar het vliegveld gebracht, dus die worden nu per luchtpost bij jullie afgeleverd.

Vermaak je nog wat en tot over een paar weken.

X Sebo

• 14 Januari 2010 - 11:02

Martine:

Hey roos en mark!

Super leuk om weer te lezen (en zien!) wat jullie allemaal aan het doen zijn! Tasmanie lijkt erg mooi!!

Als ik het zo op de foto zie, zou er ook best een krokodil in de kloof hebben kunnen zwemmen! Maar gelukkig is dat goed gekomen..

En inderdaad blijven we mark herkennen :)

Heel veel plezier de komende dagen!!

Liefs martine

• 14 Januari 2010 - 14:44

Hinke:

Hi!
    Ik was al benieuwd naar een nieuw verhaal, nou die is er!!! Leuk om te lezen! (Ben ook wel benieuwd wat Mark over Roos zou typen... :-P) Die Tasmania Devil had ik wel wat spannender verwacht. Die van Loony Tunes (?) was veel stoerder ;-)
    Have fun nog steeds!
    Liefs uit een nog steeds wit Meppel.

• 14 Januari 2010 - 15:24

Ageeth:

Heerlijk om verhalen te lezen over zoveel herkenbare dingen. Ik heb die platte poes alleen in een aquarium in sidney gezien. Als je naar uluru(ayers) gaat moet je ook zeker een wandeling in de "olga's" Hier vlak bij gaan maken.
    Groetjes en geniet er van!

• 14 Januari 2010 - 20:02

Annelies:

Heey!!!

Wat een leuk verhaal weer zeg!!!! En van Mark is voor mij erg herkenbaar om te lezen hahaha!!! Erg leuk!! :D
    Ziet er echt super gaaf allemaal uit zeg!!

Tot het volgende verhaal!!

Liefs

• 15 Januari 2010 - 12:14

Miekiepiekie:

Als ik die verhalen zo lees wordt ik jalours! Had ik nou ook maar een ticket geboekt en met pap en mam meegegaan. Helaas moeten er ook nog levens gered worden ;)
    Pas goed op ze!
    Zijn jullie al bij Evert langsgeweest?
    Veel plezier nog en ben benieuwd naar jullie nieuwe avondturen en foto's!!!

Dikke kus!

• 17 Januari 2010 - 16:57

Inge En Willemijn:

Dag luitjes,
    Wat een mooi verhaal zeg. Het liefst stapten we direct in een plane om het ook te gaan doen. Geweldig.
    Ach, en er overkomt je zoveel onderweg dat kan een geest ook niet allemaal vatten en dan vergeet je wat. Niet erg, wel begrijpelijk.
    Blijf genieten en schrijven. Doeiiii.
    Inge en Willemijn

• 21 Januari 2010 - 04:39

Wendel:

eej party poepers,

ff een hele rits gelezen, SUPER!! en de foto's mogen er ook zijn..

loheus is geen steek veranderd:)

Great ocean is super ik mocht hem een keer rijden met de camper... met de negen apostelen waar er geloof ik nog zeven van staan. london brigde is ook super maar ik denk dat jullie daar algeweest zijn als je in melbourne begint..

en markkie maak je maar klaar voor wintersport erjan en ik zijn vorige week al ff geweest om de sneeuw te proeven... moet zeggen smaakt prima!!!

veel plezier daar

The Dessert

23 Januari 2010

Victoria
Mark

Ik ben begin maart gestopt met mijn studie technische bedrijfskunde te Groningen. Sinsdiens werk en woon ik weer bij mijn ouders in Klazienaveen. Het werken bij mijn ouders bevalt me goed, helaas is de toekomst voor een kleine landbouwer onzeker en is het voor mij ook nog maar de vraag of ik dit voor de rest van mijn leven wil doen. Dus voordat ik oud en vastgeroest zit op het familiebedrijf, en geen kant meer op kan, wil ik toch nog wel wat meer van de wereld zien en ervaringen opdoen. Via via ben ik in contact gekomen met een akkerbouwbedrijf in Australie. Hier zit ik de eerste 2 maanden van mijn reis met enkele andere nederlanders om mee te helpen met het oogsten van het graan. voor meer informatie over dit bedrijf zie: www.kurstjens.com Met het geld wat hier verdien hoop ik de resterende 3 maanden rond te kunnen reizen en een groot deel van australie te kunnen bewonderen. Vanaf 16 december zal mijn lieftallig vriendinnetje mij hierbij assisteren ;)

Actief sinds 28 Sept. 2009