Hollands weer - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mark Lohues - WaarBenJij.nu Hollands weer - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mark Lohues - WaarBenJij.nu

Hollands weer

Door: Laagkeet

Blijf op de hoogte en volg Mark

12 December 2009 | Australië, Sydney

Dag allemaal,

Hier maar weer eens een verhaaltje van mij. Ik zit nu in het plaatsje Lake Bolac, zoals je dan verwacht moet er ergens een groot meer liggen, dat was vroeger ook het geval, maar door de aanhoudende droogte van de afgelopen jaren is het meer voor 50% gekrompen, veel kleine meertjes in de buurt zijn eveneens gekrompen of zelfs geheel uitgedroogd, klimaatverandering, hier kunnen ze er over mee praten!

Lake Bolac ligt 250 km ten zuiden van Rainbow. Het oogsten bij de baas in Rainbow is afgelopen, daar hebben we in totaal ongeveer 750 hectare tarwe geoogst en 400 hectare gerst. Om nog wat extra geld te verdienen doet de baas er nog wat loonwerk bij, oa dus in Lake Bolac (koolzaad oogsten). Met een trekker en wagen (chaiser), een combine en een support-auto die voorop moet rijden met waarschuwingslichten zijn we van rainbow naar lake bolac gereden. Aangezien die ouwe case niet harder gaat dan 30 km/u hebben we er dus zeker 8 uur over gedaan. Afremmen om wat voor reden mocht dan ook niet van de baas, anders schoot het niet op, gelukkig geen ongelukken gehad.

Ik zit hier al enkele dagen maar door het schijt weer hier hebben we nog niet meer kunnen doen dan 13 hectare. Uren maken zit er tot dusver nog niet in en ik ben bang dat het ook niet echt wat gaat worden. Volgende week woensdag wordt het pas namelijk mooi weer, maar ik ben van plan om dinsdagavond te vertrekken naar Brisbane om daar Roosje op te pikken van het vliegveld, deze land vrijdagmorgen (Lake bolac - Brisbane 1500km)

Om de tijd te doden rijden darcy (aussie werknemer) en ik een beetje rond, filmpje kijken, internetten, computer spelletjes spelen etc... Gisteravond nog een BBQ feestje gehad van een local die het graan voor ons op en neer rijd en vanavond nog misschien een B&S party aan de andere kant van het meer. Dat schijnt wel iets heftig te zijn. 120 dollar intree en zoveel drinken en eten als je maar kan. Uiteraard wel de volgende dag werken als het goed weer is, dus ik weet nog niet zeker of ik daar heen ga. Je moet er trouwens wel in pak heen, maar de locals hadden nog wel wat voor me, dus dat moet geen probleem zijn.

We gaan het zo nog eens proberen. Maar ben bang dat het vochtgehalte te hoog is en dat we vandaag weer een no go hebben (alweer)....

Nou de groeten dan maar weer en alvast prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar

• 12 December 2009 - 04:15

Jaap:

Mark ... Heel makelijk lekker in een vliegtuig stapen naar nl. O ja daar had je ook problemen .....

• 12 December 2009 - 09:28

Willemijn En Inge:

Weer een mooi verhaal Mark. Je maakt wel op deze wijze van alles mee. Geweldig. Je schrijft leuke verhaaltjes; leuk om te lezen. Nog fijne dagen. En beschrijf je reisbelevenissen met Roos ook maar gewoon hoor.

• 12 December 2009 - 17:00

Bas:

en binnenkort ligt Lake Bolac wederom weer aan een groot meer! ;)

succes jongen!
    vanaf hebben we sinterklaas met de jongens! We denken dus aan je onder het genoet van pepernoten en bier, xx

• 15 December 2009 - 14:24

Sultan:

Markie,

hey t nog nie heurt?
    Roos is...... :P

Goh dus vrijdag kun eindelijk weer sporten ;)

dikke boks!

• 15 December 2009 - 14:24

Sultan:

Markie,

hey t nog nie heurt?
    Roos is...... :P

Goh dus vrijdag kun eindelijk weer sporten ;)

dikke boks!

• 15 December 2009 - 20:14

Elise:

nou roos heeft de koffer klaar staan hoor!!!
    heel veel plezier met mien zussie he?
    lekker genieten samen......

• 15 December 2009 - 21:25

Annelies :

ha die mark, fijn dat je weer iets schrijft. Lekker bedje heb je daar ;). Wij hebben zeer gezellig sinterklaas met jouw roosje gevierd. Maar ze komt er aan. Ik denk dat jullie veel plezier zullen hebben samen. Hou ons op de hoogte! dikke kus

• 16 December 2009 - 09:10

Chub:

jooooo laagie!!

leuk verhaaltje weer! en veel plezier de aankomende tijd met roos, maar dat komt vast wel goed!

xxx

ps. ik heb een spanningsmeter.

• 17 December 2009 - 07:59

Roos:

he schatje,
    hier een kusje vanuit Taipei! heb na even zoeken een pc gevonden MET stoel!

• 17 December 2009 - 16:21

Toen Waren Er Nog 10:

Heej topper,

Pas je goed op Roosje de komende tijd?? We hebben haar uitgezwaaid en wachten tot over 2,5 mnd ons elftal weer compleet is ;-)

Lekker genieten samen...

Kusjes Munne en de andere 9...

• 18 December 2009 - 06:41

Inge En Willemijn:

Hoi Mark,
    Roos al aangekomen? Veel plezier samen in Australië.
    We wensen jullie een mooie reis toe.

• 19 December 2009 - 22:02

Hinke:

Hey Mark én Roos ;)
    Heel veel plezier samen! Maar dat gaat vast en zeker lukken! Jullie hebben onderweg genoeg te zien. Ben weer erg benieuwd naar alle verhalen en foto's.
    Roos, niet balen dat je het schaatsen gaat missen. Dat kan nu toch nog niet ivm de sneeuw! ;) :( 't Wordt hier erg koud vannacht, dus genieten jullie nu maar extra van de zon! ;)
    Bye bye! xxx

• 22 December 2009 - 20:00

Arjan En Annemarie:

He Markie en Roos, veel plezier daar en alvast een heel goed 2010!!
    Oud en nieuw in Sydney moet iets heel speciaals zijn... Oh ja, tel ff hoeveel schapen ze daar hebben...
    C U

The Dessert

23 Januari 2010

Victoria
Mark

Ik ben begin maart gestopt met mijn studie technische bedrijfskunde te Groningen. Sinsdiens werk en woon ik weer bij mijn ouders in Klazienaveen. Het werken bij mijn ouders bevalt me goed, helaas is de toekomst voor een kleine landbouwer onzeker en is het voor mij ook nog maar de vraag of ik dit voor de rest van mijn leven wil doen. Dus voordat ik oud en vastgeroest zit op het familiebedrijf, en geen kant meer op kan, wil ik toch nog wel wat meer van de wereld zien en ervaringen opdoen. Via via ben ik in contact gekomen met een akkerbouwbedrijf in Australie. Hier zit ik de eerste 2 maanden van mijn reis met enkele andere nederlanders om mee te helpen met het oogsten van het graan. voor meer informatie over dit bedrijf zie: www.kurstjens.com Met het geld wat hier verdien hoop ik de resterende 3 maanden rond te kunnen reizen en een groot deel van australie te kunnen bewonderen. Vanaf 16 december zal mijn lieftallig vriendinnetje mij hierbij assisteren ;)

Actief sinds 28 Sept. 2009