The Australian Way..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mark Lohues - WaarBenJij.nu The Australian Way..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mark Lohues - WaarBenJij.nu

The Australian Way.....

Door: Laagkeet

Blijf op de hoogte en volg Mark

16 November 2009 | Australië, Sydney

Hallo allemaal,

Alles goed nog in het regenachtige Nederland?

Het is hier nu dus maandag en ik ben nog steeds werkloos. dacht dat ik werk had, maar ze zijn hier allemaal nogal behoorlijk laks. Mooie beloftes die niet nagekomen worden. Ik zou dus gaan combinen bij een nathan williams, 2x langs geweest, leuk gesprek etc, zelfs even bij hem op de combine gezeten en gisteren belde ik hem op hoelaat ik vandaag moest beginnen, neemt ie eerste 2x niet op. 3e x wel en zegt ie dat hij me helemaal niet meer nodig heeft, problemen met de combines ofzo. nou, mooie boel. Zegt ie tegen me dat ie nog wel een andere boer kent die misschien nog iemand nodig is en die zou dan wel contact met me opnemen en hij zou ook nog wel ff de telefoonnummer van die boer sms zodat ik die boer ook zou kunnen bellen. Ikke dus wachten en wachten, na 1 uur geen telefoontje of smsje, na 2 uur neit, na 3 uur niet.... nou, ik die nathan maar weer bellen hoe het zit, 2 minuten de telefoon over laten gaan, neemt ie dus niet op, krijg ik paar minuten later een smsje met de naam van de boer en telefoonnummer....... goh had dat niet direct gekund? nou vooruit dan maar. was al 10 uur savonds. Proberen die andere boer te bellen, neemt dus niet op. Heb ik vanmorgen dus maar ff gebeld, en ook maar naar de garage, want mijn auto moet nog gekeurd worden (dacht dat alles goed voormekaar was, ook weer zoiets). Morgen een afspraak om 8 uur voor een hotel voor het werk (chaiserbin rijden(graan rijden)) en 9 uur auto bij de garage 20km verderop, dat moet dus wel lukken

Ik rijd nu dus eigenlijk illegaal, want ik heb geen roadworthy certificaat (soort van apk keuring) en heb helemaal geen kentekenplaten op mijn auto zitten. Enige plek waar ik mag rijden is tussen Mildura en Stawell, maar ik zit al een stukje verder in een plaatsje genaamd Willaura. Misschien allemaal ook wel mijn eigen domme schuld, had ze er gewoon niet af moeten laten halen. De keuring kost 85 euro. en nu maar bidden dus dat het morgen allemaal goed komt (keuring zelf duurt 1,5 uur) en dat ik geen politie tegenkom

Ik slaap, en ben nu dan ook, in een huis van een boer waar de andere jongens werk bij hebben gevonden. Dus wel mooi gratis slaapplekje. Huis is speciaal voor personeel, en het ziet er dan ook uit als een studentenhuis. 1 grote bende. Komt niet alleen door ons, maar ook door een stel Ieren die ook bij die boer werken. Die lui kunnen zuipen...

Afgelopen zaterdag ook nog een horserace meegemaakt. Zelf niet gewed, maar was wel een bijzondere ervaring om te zien. Iedereen super netjes gekleed naar zo'n evenement, heren in pak met stropdas (zelfs de ieren) en dames in nette jurken, behalve wij dus, gewoon in onze kloffie, Frank marcel en mac zelfs met hun werkschoen aan. Uiteindelijk blijkt dat nette gedoe allemaal wel mee te vallen. Want tegen het eind van de middag is iedereen zo bezopen, ligt de helft languit op het gras en is er van die nette poespas geen sprake meer van haha. Vrouwen met de benen wijd die je zo onder t rokje kunt kijken, kerels die bijna niet meer kunnen lopen en wij 'nuchtere' hollanders die het allemaal maar een vreemde aangelegenheid vinden

Om nog even terug te komen op mijn auto. Het ding rijdt dus op gas en benzine, 60 respectievelijk 130 cent. Ik ben dus wel een stuk goedkoper uit ware het niet dat ik een 4.1 liter motor in mijn autootje heb liggen die aardig wat lust. Op gas 1 op 7, benzine weet ik niet en ga ik ook niet proberen, ben al arm genoeg.

Heb ook wel weer zin om weer thuis aan de slag te gaan. 1 ding wat ik wel geleerd heb is dat we het thuis helemaal zo slecht niet doen en al helemaal niet kwa organisatie. Hier weten ze soms nog niet eens wat ze het volgende uur gaan doen. soms erg gaotisch. maarja daar hebben ze dan ook wel weer een spreekwoord voor:

no worries mate

en daar wil ik het dan ook bij laten ;)

kus mark

• 16 November 2009 - 06:14

Gerard:

bedankt voor je bericht.het weer is hier snert dus dat is daar in ider geval beter. hou moed en ik duim dat je werk vind.vanavond gaan we met 6 man mexicaanse griepsp plaatsen,je zus helpt ook mee .gr gerard+ann

• 16 November 2009 - 13:59

Sebo:

nou, in eerste instantie dacht ik dat die lakse bende jou als een tweede huid zou passen. Maar als zelfs jij je begint te ergeren aan die lakse Aussies, dan ben ik direct overtuigt dat een waardeloze bedoening is ;-) hoop dat jij je nog vermaakt de komende weken tot roos komt.

ciao

• 16 November 2009 - 16:46

Chub:

lagie!! leuk weer berichtje van je te lezen! oow dat werk is klote man en idd wel érg laks van die lui... hah een auto zonder APK is alleen maar stoer, ask wout t. ;-) hee en buiten het 'boeren'-werk ook niets? iets met je lichaam ofzo ;-) hee kerel succes overal mee en tot snel! kalmpies an!!

xxx chub

• 16 November 2009 - 17:04

Denise :

Hoi Mark,

Leuk om je verhalen te lezen! Balen dat het zo moeilijk gaat met werk zoeken. Nog even volhouden en dan komt je vriendinnetje over een paar weken gezellig op bezoek!

Groetjes Denise

• 16 November 2009 - 20:19

Annelies:

ha die mark, jammer dat je nog geen werk hebt, maar wel erg leuk dat de verhalen langer worden.;) Is er niet wat anders te doen dan op een combine? Leuk dat je veel aan broekhuizen en dus aan ruinerwold en aan ons herinnerd wordt. Maakt vast de dag weer helemaal goed. Dikke kus
    annelies

• 22 November 2009 - 19:19

he lief,
    waar blijft het nieuwe verhaal??
    want werkloos ben je allang niet meer ;)

• 23 November 2009 - 16:30

Valesca:

Hey Mark!!

Leuk om even wat van en over je te lezen!! Heb je inmiddels alweer wat te doen? Nog goed 3 weken en dan komt Roos al he??!!!! Super leuk zeg!! Nou, pas goed op jezelf en genietze!!

Kus Vales.

The Dessert

23 Januari 2010

Victoria
Mark

Ik ben begin maart gestopt met mijn studie technische bedrijfskunde te Groningen. Sinsdiens werk en woon ik weer bij mijn ouders in Klazienaveen. Het werken bij mijn ouders bevalt me goed, helaas is de toekomst voor een kleine landbouwer onzeker en is het voor mij ook nog maar de vraag of ik dit voor de rest van mijn leven wil doen. Dus voordat ik oud en vastgeroest zit op het familiebedrijf, en geen kant meer op kan, wil ik toch nog wel wat meer van de wereld zien en ervaringen opdoen. Via via ben ik in contact gekomen met een akkerbouwbedrijf in Australie. Hier zit ik de eerste 2 maanden van mijn reis met enkele andere nederlanders om mee te helpen met het oogsten van het graan. voor meer informatie over dit bedrijf zie: www.kurstjens.com Met het geld wat hier verdien hoop ik de resterende 3 maanden rond te kunnen reizen en een groot deel van australie te kunnen bewonderen. Vanaf 16 december zal mijn lieftallig vriendinnetje mij hierbij assisteren ;)

Actief sinds 28 Sept. 2009